Ruten til H12 er naturligvis et af de vigtigste elementer og hjørnestenen i vores event. Ruten ændrer sig lidt fra år til år, så der altid er nye udfordringer man ikke har kørt før. Vi bestræber os på at lave en rute der er omkring 12-13 kilometer lang og som kan køres af alle deltagere. Vi forventer omgangs tider på omkring de 40 minutter for gennemsnits rytteren.

Tak for lån af foto til GripGrab

Der er naturligvis elementer som vil være mere udfordrende for nybegynderen, men vi garanterer at der ikke vil være “døds-drop”, vanvids-flyvehop, rockgardens og andet moderne gøgl man kan slå sig på.
H12-ruten er oldschool mountainbiking med fokus på den fede oplevelse, de udmarvende opkørsler og de fede flowy nedkørsler, tilsat lidt rødder og andet godt, spredt med rund hånd ud over ruten.

Tak for lån af foto til GripGrab

Vores rute bugter sig igennem den smukke Gribskov og selv om den ændrer sig fra år til år kan vi godt love at kendte features som:
– “Alpe d’Huez” (Nødebo-udgaven)
– “Den stejle i Fyrreskoven”
– “Den nye Å-line”
– “Ørnereden”
– “Argh, op op op”
garanteret vil være at finde på sporet når vi rammer raceday til maj.

Vi må ikke offentligøre vores rute som gps-spor for naturstyrelsen, så vi kan desværre ikke tilbyde træning på ruten op til vores race, men oversigtskortet her fra sidste år, illustrerer på fineste vis, at vi kommer godt omkring i den mægtige Gribskov.

Det “plejer” at gå lidt op og ned til H12, som man siger, og herunder kan man se højdeprofilen fra vores rute sidste år. Vi har efterhånden fundet de fleste stigninger i Gribskov og lover at der nok skal være møre lårbasser hos de fleste deltagere sidst på dagen..

Vi har igennem de sidste 12 år, hvor vi har arrangeret vores mountainbike løb, haft stort fokus på at kunne tilbyde en spændende og udfordrende rute. Det er et af de arbejdsområder vi bruger mest tid på i løbet af vinteren.
Vores rutechef er derfor allerede nu igang med at se på nye muligheder, eller nye måder at sætte gammelkendte elementer sammen på.
Til maj har vi en ny og spændende rute klar til jer, med udfordringer til alle, uanset alder, ambitionsniveau eller erfaring.


H12 Partnere

💚 ⭐️ Uden vores partnere var det ikke muligt ⭐️ 💚